Rijbewijs verlengen

Sinds 1 oktober 2018 is de proef Digitaal Aanvragen Rijbewijs gestart. Burgers die ingeschreven staan in een gemeente die deelneemt aan de proef kunnen onder bepaalde voorwaarden de verlenging van hun rijbewijs online bij het RDW aanvragen. Een belangrijke rol in dit aanvraagproces is weggelegd voor ons als RDW erkende fotograaf.

Ook gemeente Dijk en Waard neemt deel aan deze pilot. Hierdoor kunnen inwoners sinds 2023 van de gemeente Dijk en Waard bij ons terecht voor de online aanvraag van de verlenging van hun rijbewijs van het RDW.

Hoe gaat het in zijn werk?
1. Na het maken van een officiële pasfoto geef je ons toestemming om deze samen met je rijbewijsnummer, handtekening en e-mailadres door te sturen aan het RDW. Dit doen we op onze terminal waarop je via het beeldscherm mee kunt kijken.

2. Je handtekening leggen we vast via een speciaal handtekeningen-pad. Deze komt op je rijbewijs te staan.

3. Nadat we de aanvraag hebben ingediend bij het RDW ontvang je binnen 10 minuten een bevestigingsmail van de RDW. Hierin staat of de foto is goedgekeurd en of je het rijbewijs digitaal kan aanvragen. Na betaling van het rijbewijs aan het RDW ligt je rijbewijs binnen twee werkdagen klaar bij de gemeente.

Meer informatie over het online verlengen van uw rijbewijs vindt u
op: www.rdw.nl/rijbewijsverlengen.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor de online aanvraag om je rijbewijs te verlengen bedraagt 5,00 euro. Samen met een set pasfoto’s kost het 14,95 euro.