Weetjes

Wegens omstandigheden gelden gewijzigde openingstijden;
Geopend op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur
Geopend op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur

Tijdelijk kortdurend gesloten > Vanaf 9 januari 2024 tot en met 15 januari 2024 was Jan Tabacco wegens omstandigheden gedurende meerdere dagen achtereen gesloten.
Vanaf 16 januari 2024 zijn we enkele dagen geopend geweest en daarna waren we tot maandag 29 januari gesloten. Sinds dinsdag 30 januari 2024 zijn we weer halve dagen geopend. Excuses voor het ongemak.

Uitverkoop vapes en e-liquids > Vanaf 1 januari 2024 mogen vapes en e-liquids met een smaakje anders dan tabaksmaak helemaal niet meer verkocht worden. Alleen de smaak van tabak is nog toegestaan. Meer informatie.

Wijzigingen 2023 > Let op, want sinds enige tijd zijn wij gestopt met de verkoop van diverse artikelen. Daaronder vallen: krasloten, telefoonkaarten, wenskaarten, postzegels en tijdschriften.

Winkelen met iemand onder de 18 > Komt u in onze winkel en heeft u iemand bij u onder de 18? Dan mogen wij u volgens de wetgeving geen nicotine-houdende producten, geen vape-artikelen en geen kansspelen verkopen.

Zomervakantie > Tijdens de zomervakantie zijn onze deuren gedurende de bouwvak 3 weken gesloten. In 2024 is dat van 5 augustus t/m 23 augustus 2024. We zijn u dan weer van dienst op dinsdag 27 augustus 2024.

Vapeshop > Sinds de zomer van 2022 heb ik aan de gevelreclame de tekst Vapeshop toegevoegd. Ik verkocht al langere tijd allerlei soorten Vape artikelen en sinds ik de gewijzigde geveltekst is dat steeds meer geworden. Wilt u meer weten over Vapen in de toekomst? Kijk dan op rokeninfo.nl. Uiteraard vertellen wij u graag meer wanneer u in onze winkel komt.

Geblindeerde ramen > In het voorjaar 2022 is een nieuwe wet in werking getreden. Om daaraan te voldoen heb ik de ramen van mijn winkel moeten blinderen. Dit om ervoor te zorgen dat mensen die langs de winkel lopen, de nicotine-houdende artikelen en overige rookwaren niet kunnen zien. Tevens dient de winkeldeur dicht te blijven. Hierdoor worden mensen minder in de verleiding gebracht om te roken. Let dus goed op, ook al lijkt het of de winkel is gesloten, van dinsdag t/m zaterdag is het toch echt geopend. Lees hier meer over het uitstalverbod. Omdat wij een speciaalzaak zijn gelden bij ons andere regels dan bijvoorbeeld een verkooppunt van tabak zoals bijvoorbeeld Primera.

Onder de 18? > Aan de mensen in deze categorie mag ik geen nicotine-houdende artikelen en Vape artikelen met nicotine verkopen.

Brengt u uw minderjarige zoon/dochter mee naar de winkel? > Dan mag ik aan u geen nicotine-houdende artikelen en Vape artikelen met nicotine verkopen.

Tabak-speciaalzaak > U koopt liever sigaretten of shag in de Supermarkt, dat is gemakkelijk en snel. Wen er maar vast aan dat dit binnenkort niet meer mogelijk is. De regels hiervoor gaan veranderen. Hier leest u waarom. Kortom, de tabak-speciaalzaak wordt belangrijker dan u denkt.

Stickers wapen Gemeente Langedijk > Per 9 juli 2020 verkoop ik ze weer. Mooie stickers met daarop in de hoofdrol het wapen van Langedijk. Voor de Langedijker en de toerist van Langedijk. Prima geschikt om op de auto te plakken. Voor slechts 3,95 ben je in het bezit van zo’n uniek exemplaar. Ook leuk om cadeau te doen. Diameter: 9.5 cm.

Nieuwe uitstraling > Medio april 2020 zijn alle uitingen van Techador vervangen door mijn eigen merk: Jan Tabacco. Het logo heeft een uitstraling van weleer. Al sinds 1918 verkoopt dit winkeltje het veelbesproken genotsartikel Tabak. Het logo onderstreept de sfeer die je ervaart als je de winkel bezoekt. Zeg nou zelf, hoe vaak kom je nog een echt ouderwets tabakszaakje tegen?

Nieuwe sluitingstijd > Met ingang van januari 2020 hanteer ik flexibele sluitingstijden. Dat is op dinsdag tot en met vrijdag in principe op 17.30 uur. Soms kan het zijn dat ik pas om 18.00 uur de deuren sluit. Of ergens er tussen in.

Pasfototips > Even op de foto voor Visum of Paspoort? Dat klinkt eenvoudig maar een foto is alleen bruikbaar indien aan strikte normen is voldaan. Gelukkig voldoen al mijn foto’s aan het Fotomatrix Model 2020, zodat ze overal inzetbaar voor zijn.
Hoe u kunt helpen?
Tip 1: Trek GEEN grijze, zwarte of witte bovenkleding aan.
Tip 2: Heeft u brilglazen die automatisch donker kleuren bij meer licht? Berg de bril dan voortijdig op een donkere plaats op zodat de glazen wat lichter worden.

Annekdote > Een zoekende man had kennelijk nogal haast. Onwetend en onbekend in het dorp snelde hij een winkel in. De winkel van Jan is immers eenvoudig te bereiken. Hij vroeg Jan ietwat bedrukt maar uiterst serieus waar hier op het dorp sigaretten te koop waren.

Techador > De naam Techador is eigenlijk niet meer actueel. Toch ben ik nog steeds vindbaar op Techador Langedijk. Daarom kan het soms nog verwarring scheppen. De naam van mijn winkel is Jan Tabacco, ik ben allang niet meer aangesloten bij een organisatie zoals bijvoorbeeld Primera.

DPD Service > Sinds 1 januari 2019 ben ik genoodzaakt deze service te stoppen. U kunt hiervoor terecht bij Expert Woldhuis, Voorburggracht 208, 1722 GV Zuid-Scharwoude.