Weetjes

Zomervakantie > Tijdens de zomervakantie zijn onze deuren tijdens de bouwvak 3 weken gesloten. In 2022 is dat van 1 t/m 22 augustus. We zijn u dan weer van dienst op dinsdag 23 augustus 2022.

Tabak-speciaalzaak > U koopt liever sigaretten of shag in de Supermarkt, dat is gemakkelijk en snel. Wen er maar vast aan dat dit binnenkort niet meer mogelijk is. De regels hiervoor gaan veranderen. Hier leest u waarom. Kortom, de tabak-speciaalzaak wordt belangrijker dan u denkt.

Stickers wapen Gemeente Langedijk > Per 9 juli 2020 verkoop ik ze weer. Mooie stickers met daarop in de hoofdrol het wapen van Langedijk. Voor de Langedijker en de toerist van Langedijk. Prima geschikt om op de auto te plakken. Voor slechts 3,95 ben je in het bezit van zo’n uniek exemplaar. Ook leuk om cadeau te doen. Diameter: 9.5 cm.

Nieuwe uitstraling > Medio april 2020 zijn alle uitingen van Techador vervangen door mijn eigen merk: Jan Tabacco. Het logo heeft een uitstraling van weleer. Al sinds 1918 verkoopt dit winkeltje het veelbesproken genotsartikel Tabak. Het logo onderstreept de sfeer die je ervaart als je de winkel bezoekt. Zeg nou zelf, hoe vaak kom je nog een echt ouderwets tabakszaakje tegen?

Nieuwe sluitingstijd > Met ingang van januari 2020 hanteer ik flexibele sluitingstijden. Dat is op dinsdag tot en met vrijdag in principe op 17.30 uur. Soms kan het zijn dat ik pas om 18.00 uur de deuren sluit. Of ergens er tussen in.

Pasfototips > Even op de foto voor Visum of Paspoort? Dat klinkt eenvoudig maar een foto is alleen bruikbaar indien aan strikte normen is voldaan. Gelukkig voldoen al mijn foto’s aan het Fotomatrix Model 2007, zodat ze overal inzetbaar voor zijn.
Hoe u kunt helpen?
Tip 1: Trek GEEN grijze, zwarte of witte bovenkleding aan.
Tip 2: Heeft u brilglazen die automatisch donker kleuren bij meer licht? Berg de bril dan voortijdig op een donkere plaats op zodat de glazen wat lichter worden.

Annekdote > Een zoekende man had kennelijk nogal haast. Onwetend en onbekend in het dorp snelde hij een winkel in. De winkel van Jan is immers eenvoudig te bereiken. Hij vroeg Jan ietwat bedrukt maar uiterst serieus waar hier op het dorp sigaretten te koop waren.

Wijn > In Georgië hebben ze 8.000 jaar geleden het wijnmaken uitgevonden. De uitvinding van het wiel was praktisch. Maar nu er wijn was, werd duidelijk wat daarvan de bedoeling was: om dit goddelijke vocht te vervoeren.

Techador > De naam Techador is eigenlijk niet meer actueel. Toch ben ik het best vindbaar op Techador Langedijk. Daarom blijft het voorlopig nog bestaan.

DPD Service > Sinds 1 januari 2019 ben ik genoodzaakt deze service te stoppen. Bij aanvang was het een pilot om te zien of het voor beiden kanten zou werken. Helaas pakte het niet uit zoals ik had gehoopt.