Weetjes

Zomervakantie > Tijdens de zomervakantie zijn onze deuren gedurende de bouwvak 3 weken gesloten. In 2024 is dat van 5 augustus t/m 23 augustus 2024. We zijn u dan weer van dienst op dinsdag 27 augustus 2024.

Vapeshop > Sinds de zomer van 2022 heb ik aan de gevelreclame de tekst Vapeshop toegevoegd. Ik verkocht al langere tijd allerlei soorten Vape artikelen en sinds ik de gewijzigde geveltekst is dat steeds meer geworden. Wilt u meer weten over Vapen in de toekomst? Kijk dan op rokeninfo.nl. Uiteraard vertellen wij u graag meer wanneer u in onze winkel komt.

Blinderen ramen > In het voorjaar 2022 is een nieuwe wet in werking getreden. Om daaraan te voldoen heb ik de ramen van mijn winkel moeten blinderen. Dit om ervoor te zorgen dat mensen die langslopen de nicotine-houdende artikelen en overige rookwaren niet kunnen zien. Tevens dient de winkeldeur dicht te blijven. Hierdoor worden mensen minder in de verleiding gebracht om te roken. Let dus goed op, ook al lijkt het of de winkel is gesloten, van dinsdag t/m zaterdag is het toch echt geopend.

Onder de 18? > Aan de mensen in deze categorie mag ik geen nicotine-houdende artikelen en Vape artikelen met nicotine verkopen.

Brengt u uw minderjarige zoon/dochter mee naar de winkel? > Dan mag ik aan u geen nicotine-houdende artikelen en Vape artikelen met nicotine verkopen.

Tabak-speciaalzaak > U koopt liever sigaretten of shag in de Supermarkt, dat is gemakkelijk en snel. Wen er maar vast aan dat dit binnenkort niet meer mogelijk is. De regels hiervoor gaan veranderen. Hier leest u waarom. Kortom, de tabak-speciaalzaak wordt belangrijker dan u denkt.

Stickers wapen Gemeente Langedijk > Per 9 juli 2020 verkoop ik ze weer. Mooie stickers met daarop in de hoofdrol het wapen van Langedijk. Voor de Langedijker en de toerist van Langedijk. Prima geschikt om op de auto te plakken. Voor slechts 3,95 ben je in het bezit van zo’n uniek exemplaar. Ook leuk om cadeau te doen. Diameter: 9.5 cm.

Nieuwe uitstraling > Medio april 2020 zijn alle uitingen van Techador vervangen door mijn eigen merk: Jan Tabacco. Het logo heeft een uitstraling van weleer. Al sinds 1918 verkoopt dit winkeltje het veelbesproken genotsartikel Tabak. Het logo onderstreept de sfeer die je ervaart als je de winkel bezoekt. Zeg nou zelf, hoe vaak kom je nog een echt ouderwets tabakszaakje tegen?

Nieuwe sluitingstijd > Met ingang van januari 2020 hanteer ik flexibele sluitingstijden. Dat is op dinsdag tot en met vrijdag in principe op 17.30 uur. Soms kan het zijn dat ik pas om 18.00 uur de deuren sluit. Of ergens er tussen in.

Pasfototips > Even op de foto voor Visum of Paspoort? Dat klinkt eenvoudig maar een foto is alleen bruikbaar indien aan strikte normen is voldaan. Gelukkig voldoen al mijn foto’s aan het Fotomatrix Model 2007, zodat ze overal inzetbaar voor zijn.
Hoe u kunt helpen?
Tip 1: Trek GEEN grijze, zwarte of witte bovenkleding aan.
Tip 2: Heeft u brilglazen die automatisch donker kleuren bij meer licht? Berg de bril dan voortijdig op een donkere plaats op zodat de glazen wat lichter worden.

Annekdote > Een zoekende man had kennelijk nogal haast. Onwetend en onbekend in het dorp snelde hij een winkel in. De winkel van Jan is immers eenvoudig te bereiken. Hij vroeg Jan ietwat bedrukt maar uiterst serieus waar hier op het dorp sigaretten te koop waren.

Wijn > In Georgië hebben ze 8.000 jaar geleden het wijnmaken uitgevonden. De uitvinding van het wiel was praktisch. Maar nu er wijn was, werd duidelijk wat daarvan de bedoeling was: om dit goddelijke vocht te vervoeren.

Techador > De naam Techador is eigenlijk niet meer actueel. Toch ben ik het best vindbaar op Techador Langedijk. Daarom kan het soms nog verwarring scheppen. De naam van mijn winkel is Jan Tabacco, ik ben allang niet meer aangesloten bij een organisatie zoals bijvoorbeeld Primera.

DPD Service > Sinds 1 januari 2019 ben ik genoodzaakt deze service te stoppen. Bij aanvang was het een pilot om te zien of het voor beiden kanten zou werken. Helaas pakte het niet uit zoals ik had gehoopt.