Over ons

Als u vanuit Broek op Langedijk komt aanrijden en de stoplichten van de Voorburggracht oversteekt dan springt de winkel aan Dorpsstraat 397 direct in het oog. De shop (sinds 1918) is een echte dorpswinkel. Buiten ziet het er verzorgd uit, binnen ademt het de sfeer van een ouderwets gezellige shop waar je ogen te kort komt. Waar vind je dat nog.

De winkel is altijd in handen geweest van de familie. Jan Tabacco is de derde generatie. Wie kent hem niet? Al vanaf de begin jaren tachtig staat hij zijn klanten ten dienst. Hij heeft een passie voor mooie auto’s. Hij houdt van een praatje en dat hoeft zeker niet louter en alleen over het weer te gaan. Jan is geen meeprater. Hij komt gerust voor zijn standpunt uit. Op een gemoedelijke manier, dat dan weer wel. Soms heel serieus, soms met een bepaalde humor. Een grapje, leuk verhaaltje, het ontstaat gewoon.
De muren van de winkel hebben al de mooiste, ontroerende en ook schokkende en lachwekkende verhalen gehoord. En wat Jan belangrijk vind; wat wordt verteld in de winkel – blijft in de winkel.

Komt u van ver of dichtbij, u bent van harte welkom. Een snelle stop maakt u bij deze handige shop, waar u snel en eerlijk wordt bediend!

Neem hier gerust online een kijkje in de leukste winkel van Langedijk!

3 vragen aan Jan Tabacco

Waarom ben je op maandags de hele dag gesloten?
“Ik bestier de winkel in mijn eentje. Op zaterdag ben ik voor iedereen geopend. Op zondag vier ik weekend en op maandag rust ik ook nog wat uit en doe die dag ook werkzaamheden die moeten gebeuren om de zaak draaiende te houden. Daarnaast ben ik op een leeftijd gekomen die in de wet staat omschreven als pensioengerechtigde. Ik moet niet, ik mag.”

Je winkel opent om 10.30 uur, is dat economisch handig?
“Het is moeilijk aan te geven wanneer de beste openingstijden zijn. Als ik om 9.00 uur open zou gaan is het voor anderen weer beter om om 8.30 uur open te gaan. In het verleden heb ik gemerkt dat het niet loonde om voor 10.30 uur open te gaan. Ik heb het mezelf daarom een paar jaar geleden cadeau gedaan om lekker uit te slapen. Immers sta ik tot sluitingstijd ‘aan’. Ik doe het gewoon zo goed mogelijk voor mezelf en de klant.”

Overweeg je weleens om een medewerkster in de winkel te zetten?
“Nauwelijks. Ik ben het gezicht van de zaak. De jarenlange kennis die ik heb opgebouwd over mijn brede assortiment rookwaren, dat is wat ik mijn klanten op gebied van een goed advies mee wil geven. Daarnaast weet ik nu exact wat er in en uit gaat. Misschien vind ik personeel wel veel te veel gedoe.”